Eredeti olasz Bruschetta alapreceptje


A hagyományos Bruschetta (ejtsd: bruszkettá) néhány vastag szelet kenyérrel, grillrácson készül: miután megpirult a szelet, átdörzsölik egy gerezd fokhagymával és ráloccsantanak egy kis extra szűz olívaolajat. Egy csipet sót is szórhatunk rá.

Grill hiányában sütőben, kenyérpirítóban esetleg serpenyőben is elkészíthetjük. A hangsúly az alapanyagokon van: jó minőségű kenyér (ők házi készítésűvel ajánlják), finom extra szűz olívaolaj (hidegen préselt, kizárólag mechanikus és nem vegyi úton előállított) és a fokhagyma.

6 főnek 10 perc

Ez a Bruschetta alapreceptje. Természetesen bolondíthatjuk pár ízletes friss paradicsommal, mozzarellával és néhány bazsalikomlevéllel. Változatossá tehetjük az alapreceptet néhány szelet szardellával is.

Ami nálunk melegszendvics, az Olaszországban Bruschetta, tehát rengeteg féle feltét van. Próbáljuk kevesebb, de ízletes hozzávalóval készíteni, mintsem sok gyengébb minőségű alapanyagot használni. Ezzel szokták elrontani hazánkban a Bruschetta készítését, ne essünk ebbe a hibába!

A 10 legfinomabb Bruschetta (lista):

  1. Bruschetta fokhagymával és extra szűz olívaolajjal
  2. Bruschetta paradicsommal és bazsalikommal
  3. Bruschetta paprikával
  4. Bruschetta pizza (margherita)
  5. Bruschetta lazaccal és Philadelphia krémsajttal
  6. Bruschetta padlizsánkrémmel
  7. Bruschetta sült zöldségekkel
  8. Bruschetta olivabogyókrémmel
  9. Bruschetta karfiolkrémmel
  10. Bruschetta kolbásszal

Ízletes recept